HRANA
Sve je veći interes gostiju za izvornu hranu, lokalno uzgojene sorte
voća i povrća, za domaće pasmine, odabrana domaća vina i kvalitetnu ribu. Hrvatski turistički djelatnici su prepoznali interes gostiju i uvrstili kvalitetnu domaću hranu i pića u svoje jelovnike. Promičući potrošnju lokalnih proizvoda, osiguravamo održivost tradicionalnih vrsta hrane, jačamo lokalnu zajednicu čime smo korak bliže održivom turizmu.
Obogaćujući svoju ponudu kvalitetnom izvornom hranom koja je lokalno proizvedena i nudeći domaću hranu iz ekološkog uzgoja privlačite nove goste, ali i dobivate dodatne bodove temeljem utvrđenih mjerila za dodjelu oznake "Prijatelj okoliša".
Korisni linkovi:
Hrvatski farmer - Zakonodavstvo o ekološkoj hrani, zanimljive informacije o sajmovima hrane za vaše kuhare, ali i goste
Slow Food - Doznajte o pokretu Slow Food i ponudite gostima izvornu lokalno uzgojenu hranu